Architecture and Home Design

Architecture, Interior, House and Home Design News
Subscribe

Pavilion, Parterre, and Box-Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects

October 12, 2013 contemporary house design, Home Design

Canyon House, consists of three components: a Pavilion, a Parterre, and a Box, all of which heighten one’s awareness of the terrain through their spatial arrangement on the site. Designed by Grunsfeld Shafer Architects, situated at the mouth of the Little Cottonwood Canyon just south of Salt Lake City, Utah, Canyon House is sited on a steep and rugged foothill and takes full advantage of its spectacular mountainous environs.

Prow-Canyon House Design
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Approach-Canyon House Design
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects

Foyer-Canyon House Design

Pavilion-Canyon House Design
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
View of Parterre-Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Bathroom,Hallway-Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Box-Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
North Elevation-Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Master Bathroom-Canyon House Design
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects
Bathroom,Hallway-Canyon House Design
Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects

The Parterre provides exterior spaces for lounging and entertaining, both in winter and summer; extensions of interior spaces or interstitial spaces between the house’s components. The simple form and quiet demeanor of the Box houses both public and private spaces, including an exercise room, bathroom, ski storage room, and sauna on the lower level; kitchen, dining room, powder room, and closets on the first level; and the master bedroom and office on the upper level. The Box’s highly controlled fenestration frames human-scaled views while providing a secluded and tranquil area which complements and contrasts with the voyeuristic transparency of the Pavilion. For further detail visit Canyon House Design by Grunsfeld Shafer Architects here.

Related Post:

  • Walnut House Contemporary House Design in McMinnville, Oregon
  • National Glass Centre by Langston Architects
  • Denai House Design by Razin Architect in Malaysia
  • Categories

  • Recent Posts

  • Archives

  • Friends

    Modern Living Room, Interior Design by SMA Mobili Spa 5
  • Nuler-Cudahy Residence Interior by David Coleman Architecture