Architecture and Home Design

Architecture, Interior, House and Home Design News
Subscribe

A A House in Sao Paulo by Andrade Morettin Architects

December 21, 2013 By: archinhome Category: contemporary house design

This A A house is located in Sao Paulo was designed by Andrade Morettin Architects.
Description from Architects:
This is a residence embedded in an urban lot in the neighborhood of Morumbi, Sao Paulo. Through its implantation on the site, it seeks to leave its ground floor entirely free, giving continuity to the public space. To enhance this potential, the glass prism that serves as a “natural light injector” inside the house, is installed so that it can be lifted up (like a crane), completely freeing the entrance level.

A A House in Sao Paulo by Andrade Morettin Architects
(more…)

Greenland Information Center Design by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, in Shanghai, China

July 07, 2013 By: archinhome Category: Architecture

Designed by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, located in Shanghai, China.
Its red colour makes it a bright landmark in the centre of the plaza. The large opened petals enable the heart of the building to be visible from outside; a black glass pyramid. Shining in the day, it becomes translucent at night when the interior lighting makes it sparkle from the inside.

Greenland Information Center Design by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, in Shanghai, China 1

The architects have enlarged the nearby pond in order to situate the entire pavilion on top of it, in keeping the perception of the pond for people walking around. From the pavilion, two large entrances guide the visitor to the interior. On the right, large steps take them to the hall, 1.5m above the pond level. These steps provide some places to sit while waiting for the bus. In the hall the visitors can find everything they need on a long desk.

Greenland Information Center Design by Odile Decq Benoît Cornette Architects and Planners, in Shanghai, China 2

The multifunction room is established at a level of 4.5m; this level is under the water but without being a basement. The visitors travel through the space by long steps and stairs, which connect the entrance level and the multifunction room level in the same volume. These steps can be easily transformed as a theatre to organise different exhibition scenographies. This big room is also directly connected from outside by the long steps down on the left side. It is suitable for some specific deliveries and for special autonomous use.
(more…)

  • Categories

  • Recent Posts

  • Archives

  • Friends

    Modern Living Room, Interior Design by SMA Mobili Spa 5
  • Nuler-Cudahy Residence Interior by David Coleman Architecture